14-годишен излъчва във Фейсбук в САЩ изнасилване на непълнолетна

05:07, 03 апр 17 / Свят 25 234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чикагската полиция съобщи, че е арестуван 14-годишен тийнейджър, който е обвинен в изнасилване на непълноленто момиче и излъчването на действията във Фейсбук онлайн. Това съобщи БГНЕС.

Петнадесетгодишната американка е била отвлечена на 19 март по пътя от църквата към къщи. Открита е няколко дни след изчезването, когато престъплението с изнасилването е било излъчено онлайн и майката се обърнала към началника на местната полиция. Той лично се заел със случая. Полицията опитва да установи самоличността на още участници в престъплението.

Момичето е от т.нар. "неблагополучни квартали" в района, известни с бедността си, пише АФП. След станалото то е било подложено на обиди и нападки в социалните мрежи, семейството е било принудено да се пресели в друг град.

Представител на чикагската полиция изрази надежда, че в бъдеще участници в социалните мрежи няма да мълчат, когато станат свидетели на такива излъчвани онлайн престъпления, както е станало в случая, наблюдаван от десетки.

През януари в Швеция задържаха трима мъже, излъчвали изнасилване във Facebook Live. Една от случайните зрителки открила предаването в закрита група във Фейсбук и се обадила на полицията. Насилниците били арестувани "на живо".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама