Дете от Смядово получи Гранд при от международен конкурс

07:00, 03 апр 17 / Култура 25 667 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Детска вокална група ,,Маргаритка” от Смядово спечели Гранд при от Шестия международен фестивал ,, Аbaniko” за изпълнители на музика и танци на испански и на други романски езици.

Освен най-високото отличие, присъдено на фестивала в София,  малките певци са удостоени още с две първи награди и една втора, съобщиха тяхните  ръководители Димитричка Димова и Стоян Шайков.

Носител на голямата награда Гранд при е Кристиян Стефанов от детската вокална група. Той изпълнява италианската песен на Адриано Челентано ,,Solu” и парчето на ФСБ ,,Високо”. Кристиян Стефанов получава специална покана за участие в международен конкурс в Италия.

Снимка: Topnovini.bg

Вокалната група ,,Маргаритка” взе първо място с италианската песен ,,Mirabilandia” и песента ,,Шарен карнавал”. Групата е отличена с купа и диплом, и получава покана за участие международен конкурс в Румъния. Квартет ,,Маргаритка” е класиран на второ място.

„В тазгодишното издание участие взеха инструменталисти, певци, вокални групи и танцьори от Румъния, Македония, Италия, Испания, Португалия, Сърбия, Хърватия, Молдова и Швейцария“, обясни ръководителката Димитричка Димова.

Тя каза още, че младите изпълнители са били оценявани от международно жури, в чийто състав влизат утвърдени музиканти, композитори, вокални педагози и музикални продуценти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама