Разкриха имуществото на висшите служители от Белия дом

09:48, 01 апр 17 / Свят 25 212 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предоставени от Белия дом документи разкриват милиони долари в активи, държани от висшите служители на американския президент Доналд Тръмп, предаде ВВС, цитирана от БГНЕС. 

Така например Иванка Тръмп, дъщеря на държавния глава, и съпругът й Джаред Кашнър, работещи като съветници на президента, имат активи на стойност между 240 и 740 милиона. Имуществото им включва дял от хотела „Тръмп интернешънъл“.

Финансовите документи проследяват подробно и последните заплати на големите фигури в новата администрация на САЩ. Те са съгласувани с етичните норми, изискващи оповестяване на възнагражденията в Белия дом.

Старши съветникът Стив Банън е получил 191 хил. долара като консултантски хонорари от консервативната медия "Брейтбарт", в допълнение към най-малко 1 млн. долара други доходи от трудови взаимоотношения. Той има и активи между 3,3 и 12,6 млн. долара.

Прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър е получил 260 хил. долара в ролята на си директор по комуникациите в Националния комитет на Републиканската партия по време на предизборната кампания. Той притежава и няколко недвижими имота.

Келиан Конуей, главен съветник на Тръмп преди изборите, е спечелила над 800 хил. долара от консултантските си услуги.

Гари Кон от „Голдман Сакс“, който ръководи Националния икономически съвет, притежава имущество на стойност най-малко 230 млн. долара.

Според вътрешни източници, служителите на Тръмп имат доста по-големи финансови възможности в сравнение с екипа на предшественика му Барак Обама. В тази връзка дори 25% от членовете на администрацията са класифицирани като „много богати“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама