Минутка не стигна „Нефтохимик“ да вземе точка от „Пирин“

09:08, 01 апр 17 / Спорт 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нещастна загуба в последният мач от редовния сезон допусна отборът на „Нефтохимик“. Бургазлии отстъпиха с 0:1 при гостуването си на „Пирин“ в Благоевград. Голът за „орлетата“ падна в 89-ата минута след невнимание в защитата на бургазлии.

Първото полувреме започна равностойно, като в 13-та минута „Нефтохимик“ можеше да поведе. Георги Вълчев се оказа на добра позиция след самостоятелен пробив, но ударът му премина близо до вратата. Малко по-късно и Емануил Манев се опита да затрудни Макенджиев, но стреля неточно.

Домакините отговориха с две опасности от статични положения. Първо Башлиев стреля опасно, а после Старокин с глава можеше да вкара, но Янко Георгиев се намеси блестящо. В края на първото полувреме Николай Дюлгеров от „Нефтохимик“ изпусна най-чистото положение в срещата, след като от близо не успя да уцели вратата и прати топката над напречната греда.

През втората част и двата отбора се опитаха да стигнат до победата, но това се изрази предимно в битка в средата на терена. В средата на второто полувреме Георги Вълчев от „Нефтохимик“ получи много тежка контузия в коляното, като има съмнения за скъсани кръстни връзки. В следващите дни ще стане ясно какво е състоянието му.

И точно когато мачът отиваше към равенство, в 89-та минута се стигна до гол за „Пирин“. Иван Цветков изпрати страхотен пас към Башлиев, който стреля от въздуха, топката се отби в напречната греда и попадна в Станислав Костов, който от близо не сгреши и откри резултата. До края „шейховете“ нямаше време да реагират и загубиха срещата.

След края на редовния сезон „Нефтохимик“ завършва на 12-то място с актив от 26 точки. В следващата групова фаза на първенството бургаският отбор ще е в група с тимовете, завършили на 8,9 и 13 място в класирането след края на редовния сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама