Турнирът по паркур започна с успешен опит за рекорд

08:41, 01 апр 17 / Спорт 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С успешен опит за рекорд за Гинес започна mървият международен турнир по паркур за Купата на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, който се провежда в многофункционалната спортна зала на комплекса. Двукратният световен шампион по паркур Дeлян Димитров – Дидо успя да се задържи 30 секунди в изпълнение на изключително сложното упражнение от спортната гимнастика „самолет на земя“. С постижението си той кандидатства да подобри предходния рекорд, който е по-нисък с цели 8 секунди.

Турнирът се провежда в зала за първи път на Балканския полуостров. В екстремния спорт се състезават повече от 50 фрийрънъри в дисциплините бързина и атрактивност.

 

Паралелно с него, в същата зала, благодарение на уникалните възможности на комплекса, върви и III международен турнир по художествена гимнастика, в който участват повече от 200 грации на възраст от 4 до 19 години, от 15 отбора. Главен съдия на турнира е Нина Алексиева..

Откриването на двата турнира бе уважено от областния управител Тодор Йотов, кмета на община Аврен Емануил Манолов, зам.-кмета на Варна Коста Базитов, изпълнителния директор на СОК „Камчия“ Станка Шопова, кап. Васил Дачев – почетен гражданин на Варна, много състезатели и гости. Веднага след откриването бяха наградени и състезателките в най-малката възрастова група.

 

Днес състезанията продължават с изпълнения на финалистите в паркура, а в художествената гимнастика – на девойки старша възраст и жени. Сред съдиите ще бъде златното момиче Любомира Казанова.

Входът и за двата турнира е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама