„Реквием“ от Моцарт с Маестро Камджалов – нови мащаби в класиката

15:22, 26 мар 17 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На сцената днес Йордан Камджалов ще излезе заедно с GENESIS ORCHESTRA – утвърдени по цял свят български музиканти, събрани от различни страни на една сцена, и хористите на Музикална лаборатория за Човека – непрофесионалисти, които доказват колко далеч може да стигне човек, избрал да развие потенциала си чрез безграничната сила на пеенето.

„Да застанат на сцената хора, а да пеят ангели – това търсим и за това работим.“  Така маестро Камджалов описа работата със солистите на Лабораторията. Сред смелите идеи на диригента ще е и опитът му да „преведе“ Моцарт чрез изцяло нова форма на докосване до музиката – „музикално въведение“, което само един експериментатор би си позволил.   

Концертът в Пловдив ще пренесе класическите форми в изцяло нов мащаб. На специално устроена сцена в зала „Колодрума“, която дава 360-градусов поглед към хора, оркестъра, солистите и диригента, събитието на Маестро Камждалов ще бъде излъчвано на живо и онлайн чрез „лайвстрийм“ абсолютно безплатно.

Проектът „Свобода в класиката“ се осъществява в финансовата подкрепа на община Пловдив като част от Календара на културните събития за 2017 г. и в подкрепа на Пловдив - Европейска столица на културата - 2019.        

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама