Пловдивската полиция в пълна готовност за изборите

07:00, 26 мар 17 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От страна на Областна дирекция на МВР - Пловдив са предприети всички действия за гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, охраната и опазване на обществения ред в периода на подготовка и при произвеждане на изборите за народни представители.  Под постоянна полицейска охрана от 22.03.2017 г. са изборните материали в общинските и районни администрации, която ще продължи до приключване на изборния ден на 26.03.2017 г.

С полицейска охрана е осигурено транспортирането на изборните книжа при тяхното получаване от печатниците и движението им до общинските центрове, и всяко едно место за гласуване в предизборния ден. От ОДМВР – Пловдив е създадена организация за полицейска охрана на всички местата за гласуване. В този процес от ОДМВР – Пловдив са ангажирани 1076 полицейски служители от всички структури на дирекцията.

В деня на вота в изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени лица или такива в нетрезво състояние или употребили упойващи вещества. При необходимост полицейските служители ще извършват проверки на граждани с цел недопускане внасянето на опасни предмети в избирателните секции.

След приключване на изборния ден е създадена организация за охрана на изборните материали и членовете на СИК при движението им от изборните места до РИК, както и след обработката на материалите обратно до общинските и районни администрации.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама