Отварят 24 избирателни секции в местата за лишаване от свобода

15:26, 24 мар 17 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

24 избирателни секции са разкрити в поделенията на Главна дирекция „Изпълнения на наказанията“ /ГДИН/, като за обезпечаване реда и сигурността при провеждането на парламентарните избори  на 26 март 2017 г. е създадена необходимата организация. Това съобщиха от правосъдното министерство.

По данни на ГДИН към 24 март т.г. 1222 български граждани, които в момента са на територията на затворите и арестите в страната, имат право да гласуват. Това са обвиняемите и подсъдимите, които нямат вляза в сила присъда към датата на провеждането на изборите.  Според Конституцията всички граждани, с изключение на изтърпяващите наказание „лишаване от свобода“ и поставените под запрещение, имат избирателни права.

Избирателни секции са разкрити във всичките 12 затвора в страната и в 12 от арестите. Най-много гласоподаватели има в ареста на столичния бул. „Г. М. Димитров“ – 170. Най-малко граждани с право на глас ще отидат до урните в арестите в Сливен и Ямбол – съответно по 12 и 13 души. 

Съгласно Изборния кодекс, избирателни секции в местата за лишаване от свобода се разкриват там, където има над 10 лица, имащи право на глас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама