Столична община дава 500 000 лева за външни експерти

13:16, 24 мар 17 25 718 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Шестима външни оценители и помощник-оценители за проектите си по Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и Инвестиционната си програма ще наеме Столична община.  

Това ще струва общо 414 000 без ДДС, като заплащането за всеки отделен експерт е 69 000 без ДДС, показа проверка на Topnovini.bg в регистъра на обществените поръчки.   

По обявената процедура ще бъдат наети шест ключови експерти. Първият ще бъде експерт „Финансист“ и ще проверява финансовата част на проектното предложение. От него се изисква да има 3 години професионален опит. 

Втората позиция е за  експерт „Държавни помощи“, който ще следи  спазването на режимите на държавни помощи и спазване на условията на хипотези на липса на държавна помощ. За тази позиция няма посочен стаж, а само участие в поне един проект. .  

Задълженията на третия експерт „Ландшафтен архитект" са свързани с преглед и оценка на техническата документация в частта „Ландшафтна архитектура". Той трябва да има най-малко 3 години опит по специалността. 

Експертът "Архитектура" ще се занимава с преглед и оценка на техническата документация в частта „Архитектура“ и трябва да има най-малко 5 години стаж.  

Ключов експерт „Строителен инженер“ ще трябва да извършва дейности, свързани с преглед и оценка на техническа документация в частта строително-монтажни работи и трябва да има най-малко 5 години опит по специалността. 

Последният търсен експерт е „Инженер - Релсов път“, който ще се занимава с преглед и оценка на техническата документация в частта „Транспортно строителство”, „Железопътно строителство”. Изискваният стаж по специалността за тази позиция е 5 години.

Проектът, по който ще бъдат избрани експертите, е „Техническа помощ за Столична община" и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз.

Документи по обявата се събират до 25 април т.г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама