Соларни знаци монтираха пред училищата в община Ценово

11:46, 24 мар 17 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководството на община Ценово направи поредната стъпка за предотвратяване на нежелани инциденти с пешеходци на територията на населените места. Пред учебните заведения вече са монтирани соларни пътни знаци. Те предупреждават водачите на МПС за пресичащи деца през пътното платно, съобщават още от община Ценово. 

Превантивната мярка е изключително актуална особено за Ценово, през което преминава участък от републиканската пътна мрежа. Училището е разположено точно до пътя за Бяла и Свищов, а трафикът на тежкотоварни камиони, леки автомобили и селскостопанска техника е изключително интензивен. 

„Монтирането на новите предупредителни съоръжения е част от областната стратегия за безопасност на движението. Знаците със светлинните пулсации заострят вниманието на шофьорите особено през тъмната част на денонощието“, изтъкна кметът на общината д-р Петър Петров.

Средствата за закупуване на соларните инсталации са осигурени от бюджета на общината. Фирмата производител поема удължено гаранционно обслужване на пътната сигнализации. Подобни предупредителни системи предстои да бъдат инсталирани пред детските градини в село Караманово, разположено на републикански път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама