Архитекти от бюрото на датския урбанист Ян Геел ще посетят София

11:35, 24 мар 17 25 489 Шрифт:
Автор:

Датски архитекти от бюрото на световноизвестния датски архитект Ян Геел пристигат в София в понеделник – 27 март, по покана на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и главния архитект Здравко Здравков, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

В рамките на една седмица, от 27 до 31 март, Gehl Architects ще посетят София и ще консултират Столична община за изработването на визия за развитие на публичните пространства в централната градска част.

В рамките на седмицата Хенриет Вамберг и Лиза Мюлер от екипа на Gehl  ще се срещнат с кмета на града Йорданка Фандъкова и с главния архитект Здравко Здравков, както и с представители на местната власт, местната администрация и браншовите организации.

Екипът ще направи проучвания на състоянието на градската среда в центъра на София и ще проведе работилница и обучение за използваните от Gehl Architects методология и подходи с представители на местната власт, местната администрация и експерти. На 30 март от 18.00 часа в зала 230 на УАСГ ще се състои публична лекция със свободен достъп за граждани, посветена на качествените публични пространства в градовете.

На 29 и 30 март е предвидена работилница "Градове за хората" с експерти от Столична община в областта на градското планиране и изграждането на публичните пространства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама