Над 216 хил. са избирателите в област Русе

10:38, 24 мар 17 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По предварителни данни на Районната избирателна комисия на територията на област Русе има 216 761 граждани с право на глас, като в община Русе техният брой е 154 563. Това съобщиха на пресконференция днес председателят на РИК - Русе Мирослава Маркова и секратарят на комисията Десислава Дивчева. 

Избирателните секции в областта ще бъдат 338, а на територията на общината - 210, като са предвидени още 2 подвижни и 4 допълнителни. За разлика от предходните избори, този път 6 от най-големите социологически агенции са заявили желание да правят проучвания в изборния ден. 

Към този момент в РИК са постъпили 3 жалби за нарушения на изборното законодателство, като 2 са оставени без уважение, а по една е издадено разпореждане за премахване на агитационни материали, разлепени на незаконосъобразни места. 

От Районната избирателна комисия припомнят, че на 26 март русенци ще избират между 173 кандидати от 20 листи на партии и коалиции, които ще излъчат 8 депутати в следващото Народно събрание. Изборният ден ще започне в 7:00 и ще приключи в 20:00. От РИК припомнят още, че няма да има машинно гласуване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама