Ремонтират гробищните паркове в столицата

10:02, 24 мар 17 25 789 Шрифт:
Автор:

Столична община разполага с 10 гробищни парка, управлявани от общинското предприятие „Гробищни паркове“, чийто бюджет за 2017 г. е в размер на над 4 млн. лв., съобщиха за Topnovini.bg от дружеството.

За тази година е предвидено да се въведе в експлоатация административната сграда в гробищен парк "Банкя", местност Полето, отделени са средства за охрана и почистване на гробищните територии.

От ръководството на ОП „Гробищни паркове“ допълниха още, че в рамките на делегирания бюджет през тази година ще бъде изградена нова система за видеонаблюдение в гробищния парк "Бакърена фабрика", а частично видеонаблюдение ще бъде монтирано в Централните софийски гробища.

От предприятието планират още да изградят и нови урнови стени от варовик в гробищата "Дървеница" и "Симеоново", а в гробищния парк „Малашевци“ ще бъде построен ритуален "Дом на покойника".

Средства от бюджета са предвидени и за подмяна на дограмата с нова в Централните софийски гробища, както и за основен ремонт на покрива на административната сграда на този гробищен парк.

Основен ремонт пък е заложен за поовехтялата сграда на гробище "Малашевци", а в гробището "Бакърена фабрика" ще бъде построена оранжерия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама