София ще обновява паркове и зелени територии с 37 млн.лв.

09:41, 24 мар 17 25 555 Шрифт:
Автор:

Столична община ще разполага с бюджет от 37 млн.лв. за поддръжка и развитие на  зелената система на София през настоящата 2017 г., научи Topnovini.bg от направление „Зелена система, екология и земеползване“ в общината.

От тази сума 23 млн.лв. са предвидени за поддръжка на паркове и градини в София, а за обновяване на междублоковите пространства в града са отделени 8 млн.лв., което е два пъти повече в сравнение с 2016 г.

По перото капиталови разходи, свързани с нови паркове и възстановяване на съществуващите паркове, е заложена сумата от 6,2 млн. лв. 

Те са предвидени основно за обновяване на парковото пространство пред НДК, за възстановяване на представителната част на Западния парк, както и за проектиране.

Основните приоритети в направление "Зелена система, екология и земеползване" на Столичната община са свързани с поддържането на съществуващите паркове и зелени площи,както и с възстановяване и изграждане на нови зелени междублокови територии.

През 2017 г. основните дейности ще бъдат в посока на ремонта и реконструкцията на столичните паркове, градини, зелени площи към транспортни трасета и междублокови пространства, към озеленяването на междублоковите пространства, както и ремонта на детски площадки и интензивна поддръжка на зелените площи на територията Столична община.

През 2017 г. 19 столични района ще имат собствено административно звено, което ще се занимава само с поддръжката паркове и зелени територии, като сред районите със собствена „паркова“ администрация ще бъдат "Банкя", "Кремиковци", "Нови Искър", "Панчарево", "Овча купел", "Красно село", "Сердика", "Слатина", "Изгрев", "Лозенец", "Триадица", "Красна поляна", "Искър", "Младост", "Студентски", "Витоша" се прибавят групи и в "Средец", "Оборище" и "Подуяне", докато в другите 5 района парковете ще се поддържат чрез договори с фирми-подизпълнители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама