Питейната вода в Сливен отговаря на всички изисквания

09:25, 24 мар 17 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До два пъти под допустимите стойности са показателите за мътност и наличие на манган в питейната вода на Сливен. Пробите са взети от шест района в Сливен и от основния водоизточник на града яз. „Асеновец“. Остатъчният хлор е под допустимите стойности. Не е установено замърсяване, нулево е наличието на нитрати и нитрити в питейната вода на Сливен. Физикохимичното изследване на водата се прави ежедневно в лабораторията за контрол на питейната вода на „В и К“. 

Водата на Сливен отговаря на всички изисквания за чистота на питейната вода, посочи управителят на „В и К“ – Сливен Севдалин Рашев. Показателите на питейната вода са много добри, въпреки лекото замътване от дъждовете на реките Магарешка и Асеновска, което вече се успокоява.

,„В и К“ – Сливен отбеляза Световния ден на водата, с водосвет за здраве и благополучие. Всяка година честването на този ден е свързано с качеството на водата и предпазването й от замърсяване, което е определящо за здравето на хората и еко системите. Снабдяването с чиста питейна вода и поддържането на канализация заемат централно място в борбата за подобряване на качеството на живота на хората.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама