Медицинският университет посреща кандидат-студенти

08:06, 24 мар 17 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дни на отворени врати провежда днес и утре Медицинският университет във Варна. Факултетите по медицина, дентална медицина, фармация и обществено здравеопазване, както и Медицинският колеж, посрещат ученици,, кандидат-студенти и родители, които искат да се потопят в атмосферата на студентския живот.

Посетителите могат да разгледат най-богатата в страната музейна сбирка по анатомия, да видят 3D анатомия на човека чрез демонстрации на живо, да наблюдават демонстрация на дигиталните 3D технологии в денталната медицина. Ръководството на университета предлага възможност за провеждане на микроскопски наблюдения и лабораторни експерименти - наблюдение на кръвни клетки и живи растителни обекти; определяне на кръвни групи; техника за снемане на отпечатъци, използвана в съдебната медицина и криминологията; измерване на нивата на глюкоза и холестерол в кръвта; тестове за наркотични вещества; изолиране на ДНК; приготвяне на различни лекарствени форми; атрактивни химични експерименти – „Сребърно огледало”, „Вулкан”, „Златен дъжд”, „Желязна кръв”, „Хамелеон” и др.

Кандидат-студентите ще получат отговори на всички въпроси, свързани с кандидатските изпити, да разгледат базата на университета, да наблюдават електронно обучение във виртуална класна стая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама