Хирургия на живо в Пловдив показва най-новите методи за борба с глаукомата

06:55, 24 мар 17 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 Хирургия на живо ще покаже в Пловдив най-новите методи за борба с глаукомата. В месеца, в който цял свят обединява усилията си за контрол на това заболяване и съхранение на зрението, Българското глаукомно дружество организира най-значимата си научна проява – XV симпозиум с чуждестранно участие.

Днес и утре в града пристигат офталмолози от страната и чужбина, за да дискутират новостите в справянето с глаукомата. Това е очното заболяване, което най-често причинява необратима слепота. То не се лекува и загубеното зрение не може да се върне, затова усилията на лекарите са насочени към съхранение на остатъчното зрение и контрол на вътреочното налягане. Счита се, че именно повишеното вътреочно налягане причинява уврежданията на зрителния нерв.

Целият следобед в петък е посветен на хирургията на живо, която ще се излъчва по видеовръзка от операционната на УМБАЛ „Св. Георги Пловдив“ директно в Гранд Хотел Пловдив, където ще бъде конгресът. За първи път у нас ще бъде демонстрирант гел-стент за лечение на първична откритоъгълна глаукома, която е най-често срещаната у нас.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама