Лондончани са призовани към по-голяма бдителност

22:17, 22 мар 17 / Свят 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на вътрешните работи на Великобритания Амбър Рад призова населението в страната към бдителност след атентата в Лондон. Това съобщи ТАСС.

Хората са призовани, ако видят или чуят нещо подозрително, да алармират властите.

Лондонската полиция откри гореща телефонна линия, съобщи „Скотланд ярд“ на страницата си в „Туитър“. В съобщението се казва още, че флагът на главното здание на полицията ще бъде спуснат наполовина в памет на загиналите в атентата мирни граждани.

Петима туристи от Южна Корея, както и трима ученици от френското градче Конкарно, също на туристическа обиколка в Лондон, са сред ранените.

Френските и британските специални служби са в тесен контакт във връзка с разследването на атентата в Лондон, съобщиха от Елисейския дворец. Президентът Франсоа Оланд се обади по телефона на премиера на Великобритания Тереза Мей, за да изкаже съболезнованията си и да изрази солидарност. Днес в полунощ светлините на Айфеловата кула в Париж ще бъдат изгасени в памет на жертвите на атентата.

Двете камари на британския парламент, пред зданието на който бе извършен по-рано днес терористичния акт, ще започнат работа си на 23 март, съобщиха от администрацията на Уестминстърския дворец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама