Направиха първа копка на “Praktiker” в Шумен

14:55, 22 мар 17 25 1599 Шрифт:
Автор:

Символична първа копка, за изграждането на хипермаркет Praktiker, направиха днес кметът на Шумен Любомир Христов и  Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг”.

Снимка: topnovini.bg

Според идейния проект хипермаркетът ще заема площ от над 7200 кв. м., а търговската зала ще се простира на повече от 5000 кв. м. Ще бъде изграден и безплатен паркинг с над 150 паркоместа, за улеснение на посетителите.

Проектът предвижда и малък парк с детски кът на площ от 700 кв. м., за да бъдат привлечени повече хора в района.

„Надявам се тази част на Шумен да стане един силен и привлекателен търговски център. По наши статистики в северна България Шумен почти е изпреварил Русе.“, каза Тодор Белчев.

Снимка: topnovini.bg

Той разкри още, че ще бъдат изградени и два пътни възела, разположени на горното и долното кръстовище по бул. „Симеон Велики“.

„Благодаря на г-н Белчев, че избра нашия град. Към всички инвеститори ние се отнасяме с уважение. Не сте сбъркали, че сте избрали Шумен“, каза кметът Христов.

Снимка: topnovini.bg

Строителните дейности започват в най-кратки срокове. На място вече са докарани тежки машини.

Очаква се магазинът да бъде готов  преди първия сняг тази година, като в него ще работят над 100 човека.

„Предвиждаме да има малки фирми, които да извършват инженерингова дейност, за  да помагат на клиентите, както и допълнителен модул, който е за дограми. Също така ще бъдат на площ от около 3 дка. ще бъдат развити и други магазини с взаимопомагащи си бизнеси“, каза още Белчев.

Съоръжението е на стойност  около 5 млн. евро, а главен изпълнител на проекта е фирма „Бараж Груп“ ЕООД.

Снимка: topnovini.bg

Хипермаркетът в Шумен ще е 11-ти за веригата Praktiker.

Praktiker е специализирана верига хипермаркети “Направи си сам”, предлага над 45 000 артикула в различни категории – строителни материали, санитария, фаянс и теракот, ламиниран паркет, инструменти за ремонта и градината, осветителни тела, бои и декорация, градина и къмпинг.

Тържествен водосвет и молебен за здраве и благоденствие отслужи отец Димитър от храм „Свето Възнесение“.

Снимка: topnovini.bg

На церемонията присъстваха представители на фирмата изпълнител, проф. д.и.н. Георги Колев, Жечко Кюркчиев, Боян Тодоров, зам.-кмет по строителство и екология, Найден Косев зам.-кмет образование и култура и други гости.

Срещата на инвеститорите и ръководството на Общината продължи с обяд в ресторант „Панорама“ в хотел „Шумен“.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама