"Екса" и "Ф-Строй" ще ремонтират резиденция "Бояна"

13:27, 22 мар 17 25 792 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обединение "Бояна 2018", в което влизат фирмите ЕКСА и "Ф-строй Груп", ще ремонтира Дом 2 от Резиденция Бояна във връзка с председателството на България на Съвета на Европейския съюз от 1 юли 2018 г. Това показа справка на toipnovini.bg в регистъра на обществените поръчки. 

Обединението е класирано на първо място от общо 5-те допуснати до търга кандидати, се вижда от протокола на комисията от 10 март, качен на сайта на Министерски съвет.

На второ място е класирана офертата на "Главболгарстрой" , а на трето остава Обединение "Гео Бояна" , в което участват "Геострой", "Алумина Елит 2003" и "Нивел". Другите участници в крайното класиране са "Планекс" ( на 4-о място) и Сдружение "Бояна - 2017" (на 5-о).

Общо единадесет кандидати се явиха на търга за изпълнение на ремонтните дейности в резиденция Бояна. Част от тях бяха отстранени от процедурата. 

Извън надпреварата останаха ДЗЗД "Бояна 2017", ДЗЗД "Бояна – 2", Консорциум "Евро Бояна 2017", Обединение "ИНОС – ПАК" ДЗЗД, "Енергоремонт Холдинг"  и Монолит София АД. 

Един от отстранените участници - ДЗЗД "Бояна 2017, вече е подал жалба в КЗК срещу решението на комисията по поръчката. 

Правителството отпусна за ремонт на сградата 9 млн. лв., от които за строително-монтажни работи са отделени 7,2 млн. лeва без ДДС. Средствата ще се използват за ремонт на сградните инсталации и въвеждане на енергоефективни мерки, както и за доставка на машини и съоръжения.

Като подизпълнител за доставка и изпълнение на дограмата е посочена фирма Мухарски" ООД. Ремонтът включва подмяна на около 4 890 кв. м дограма, на около 2 640 кв. м мокет и 275 кв. м паркет, облицовки от гранитогрес и фаянс на площ от 1437 кв. м и изчистване на над 8 дка мрамор. Ще бъдат направени близо 2,2 дка циментова замазка, доставка и монтаж на близо 1,8 дка гипсокартон и топлоизолация, ще бъдат боядисани над 16 дка стени и таван.Изпълнителят ще положи и над 54 000 линейни метри кабели и над 1700 л м тръби.

За проектант на обновяването бе избрано ДЗЗД "Ен Ес Райс". 

Ремонтните дейности трябва да приключат до ноември 2017 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама