Дариха лъчезащитни облекла на лекарите от „Света Анна“

09:56, 22 мар 17 25 559 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лъчезащитни престилки и яки, последно поколение и от най-висок клас, получиха лекарите от варненската болница „Света Анна“. Дарението бе направено от Офер Миретцки, президент на „Оркид Гардънс“, по инициатива на почетния консул на Израел във Варна проф. Красимир Методиев.

Защитните облекла ще пазят здравето на лекарите, подложени на рентгенови лъчения в работното си всекидневие. Стойността им е над 10 000 лева.

Изпълнителният директор на болницата д-р Николай Коларов получи уверение от дарителя и от проф. Методиев, че е в ход и доставка на реанимобил за нуждите на спешната болница на българския Североизток. Такава линейка от Израел наскоро получи и другата университетска болница във Варна - „Света Марина“.

По идея на Офер Миретцки представител на МБАЛ „Света Анна“ ще получи възможност на място – във водеща израелска болница, да се запознае с опита на елитните здравни заведения да организират и управляват специални звена за комуникация с дарители. „Това е добра практика, която в Израел съществува от години и позволява на болничните заведения да се презентират пред организации, фирми и институции и да организира дарителски срещи в полза на болниците“, коментира проф. Красимир Методиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама