Отличават най-добрите в международен конкурс за рисунка и фотография, посветен на Световния ден на водата

09:17, 22 мар 17 25 784 Шрифт:
Автор:

Най-добрите творби в Международния конкурс за рисунка и фотография, посветен на световния ден на водата – 22 март на тема „Вода и пречиствателни станции” ще бъдат отличени днес, съобщиха от Община Русе.

Тази година организаторите добавиха и още две подтеми: „Чиста вода” и „Паметта на водата”. Изпратени са 358 рисунки от  училища, ателиета и школи за изобразително изкуство от Русе, София, Търговище, Попово, Семерджиево, Плевен, Перник, Тутракан, Мездра, Панагюрище и Разград, а в категория фотография са получени 86 снимки от 17 държави на 3 континента: България, Словения, Испания, Хърватия, Румъния, Словакия, Белгия, Гърция, Македония, Ирландия, Босна и Херцеговина, Полша, Украйна, Германия, Турция, Тунис и Азербайджан. 

Компетентно жури оцени творбите в съответните категории. Организаторите на конкурса – Общински младежки дом Русе и ВиК ООД Русе канят всички участници и граждани на награждаването на най-добрите творби в конкурса. 

То ще бъде на 22 март на 3 етаж в Mall Rousse от 18ч. Програмата включва изпълнения на балет „Импулс”, Фолклорно танцово студио „Зора” и Вокална група „Приста” към Общински младежки дом Русе. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 23 март в сайта на Младежки дом - www.yc-ruse.org, сайта на МИКЦ Русе www.ruse-mikc.info както и на фейсбук профила на Младежки дом. 

Изложбата на творбите ще остане на разположение на посетителите на големия търговски център до 29 март включително.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама