Лиляна Павлова в Търговище: Доизграждането на Автомагистрала „Хемус” е основен приоритет на ГЕРБ

16:36, 13 мар 17 / Политика 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Имаме реална програма, реални цели, знаем във всеки един сектор, във всяка една политика  какво трябва да направим. Надделяващият популизъм, който се шири у нас, означава да тръгнем назад. За това трябва да създадем едно стабилно правителство, което да продължи да надгражда”. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Бойко Борисов Лиляна Павлова пред жителите на Търговище.

На кръгла маса, организирана от Политическа партия ГЕРБ-Търговище Лиляна Павлова сподели, че с конкретни и целенасочени мерки в определени сектори, облика на област Търговище ще се промени. Тя поясни, че безспорно най-важния приоритет на ГЕРБ е доизграждането на Автомагистрала „Хемус”, защото без нея няма как да бъдат привлечени инвеститори. Лиляна Павлова обясни, че са необходими много средства и за подобряване на второкласната и третокласната пътна мрежа в региона.

„Два са приоритетните участъци на територията на областта. Единият е републиканският път, който минава през града и трябва да бъде ремонтиран, защото е в лошо състояние. Вторият е пътят от Мировец до Певец, при който загубихме осигурено европейско финансиране от 10 млн. лв. Наясно сме колко е лошо състоянието на този път и за това той е в приоритетите ни за 2017 г. В рамките на бюджетната програма на Пътната агенция е предвидено  да ремонтираме участъка ”, поясни Павлова.
 

Снимка: ГЕРБ Търговище

Лиляна Павлова заяви, че програмата за саниране на жилищата трябва да продължи поне още 10 години.” Ще ни трябват много средства за нуждите на  сградния фонд. Ние работим за това, защото голяма част от населението живее в такива сгради и живота на тези сгради не е безкраен”, допълни Павлова.

Снимка: ГЕРБ Търговище


Бившият регионален министър добави, че друга наболяла тема в областта е ВиК инфраструктурата. Тя обясни, че заради нежеланието на общините Опака и Попово да се консолидират в обща ВиК асоциация, се е блокирала възможността областта да кандидатства за европейско финансиране за подмяна и разширения на водопроводната мрежа. „Даваме си сметка, че доставката на чиста питейна вода е задължение на държавата и в ГЕРБ сме категорично решени да подкрепим малките общини. Затова предвиждаме създаването на специален държавно финансиран фонд от по 100 млн. лв. годишно”, каза Лиляна Павлова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама