Община Добрич започва работа по програма за работа с ромските общности

16:04, 13 мар 17 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Модели за добро управление и постигане на разбирателство ще представи кметът на Добрич Йордан Йорданов на форум в София по инициатива на Комисията за защита от дискриминация и Посолството на САЩ. Темата е защита свободата на вероизповедания и борба с дискриминацията по признаците религия и убеждение.

Днес кметът съобщи пред журналисти, че в началото на март е подписал споразумение за включване на общината в програма „Ромакт“, която Европейската комисия (ЕК) и Съвета на Европа. Тя е стартирали през 2013 година и е инициатива в подкрепа на местната власт в работата й с ромските общности, за разработване на политики и публични услуги, чиято цел е приобщаване и интегрирането им.

От цяла България Европейската комисия е одобрила три общини, едната от които е Добрич, посочи кметът. „Искаме да организираме подготвени хора, които да работят и търсят възможности за решаване на проблемите тук на място“, каза кметът. Предстоят първите дейности, които ще бъдат на място в кварталите и още в следващите месеци се очакват положителни резултати.

Кметът подчерта, че работата по програмата  е без финансов ангажимент за отделните страни – общинска администрация и ромска общност.  „Това е различен модел от това, което сме свикнали да виждаме до момента“, каза още той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама