Плувците ветерани на клуб "Ирис" Русе завоюваха нови успехи

16:01, 13 мар 17 25 865 Шрифт:
Автор:

На 11-12 март т.г. в град Къмпина, Румъния /намиращ се на 190 км северно от Русе/, се проведе Петият международен турнир по плуване за ветерани /от 25 години и по-големи във възрастови групи, определени от Международната федерация по плувни спортове/. Участие взеха 125 плувци, представители на 17 клуба. Информация за състезанията съобщават от русенския спортен клуб. 

Състезанието е проведено на закрит 25-метров басейн с оригинална носеща конструкция от дърво и покрив от леки материали. Програмата е включвала класическите дисциплини за мъже и жени в плуването - 50 и 100 м от всеки стил, както и 100 м съчетано плуване за възрасти и по пол.

Плувците на Русе са спечелили най-много златни медали - 33, в конкуренцията на отбори от Румъния и България /„Доростол”-Силистра и „Мастърс”-София/. Златните отличия за русенското плувно ветеранско движение са завоювали Росица Янакиева - 7, Тодор Керчев-Паная – 5, Тодор Филипов, Веселин Василев и Николай Ханджиев – по 4, Светломир Иванов, Камен Марков и Никола Гущеров – по 2, Мирослав Гочев, Иво Дамянов и Явор Янков – по 1. С пет сребърни медала се е отличила Моника Вучева, а медали са спечелили още и Красимир Динов, Иван Грозданов  и Ивелин Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама