Отнемат имущество за над 4 млн. от Веселин Данов

15:49, 13 мар 17 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество спечели на първа инстанция дело за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност срещу бившия общински съветник Веселин Данов на обща стойност 4 192 501 лв. Решението на Варненския окръжен съд е от края на миналата седмица.

Процедурата срещу Данов е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, след влязла в сила присъда срещу него за участие във въоръжена организирана престъпна група за склоняване към проституция и пране на пари. Веселин Данов и синът му Христо бяха подсъдими по т.нар. мегадело на Варна от 2008 г. заедно с още 22-ма души. Те бяха задържани още докато и двамата бяха общински съветници. Данов-старши призна вината си за 4 престъпления - образуване и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици в периода септември 2004 до ноември 2006 г., за ръководене на въоръжена престъпна група през септември 2008 г., за пране на пари, получаване на суми, придобити от проституция и за изнудване. За две тежки престъпления се призна за виновен и синът му Христо, двамата сключиха споразумения с прокуратурата и изтърпяха наказанията си.

С решението на съда от Веселин Данов се отнемат голям огромен брой недвижими имоти, сред които хотел в местността Кабакум, жилищни имоти във Варна, стопанска постройка на територията на област Шумен, земеделска земя на територията на няколко населени места в община Аврен, гори на територията на община Трявна и пистолет „Глок“. На отнемане подлежат и суми от продажба на ниви и автомобили.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама