Осем атлети ще представят България на Спешъл Олимпикс

15:17, 13 мар 17 / Спорт 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В периода 14-25 март 2017 г. Грац, Шладминг и Рамсау (Австрия) ще се проведат Световни зимни игри на Спешъл Олимпикс, предаде БГНЕС.

Австрия очаква повече от 3 000 състезатели с интелектуални затруднения от 110 страни, 1 100 треньора, 3 000 доброволци и над 500 официални лица, както и повече от 15 000 души – семейства, приятели, зрители и журналисти от цял свят. Чрез спорта, Световните зимни игри '2017 ще дадат възможност на атлетите, техните семейства и общности да оценят усилията и отпразнуват постиженията на хора с интелектуални затруднения.

Спешъл Олимпикс България ще се представлява на Световните зимни игри Австрия’2017 от национална делегация от 8 атлети на възраст от 12 до 35 години в 3 спортa: Алпийски ски (Радена Агелова, 17 г., Спешъл Олимпикс София; Мариела Налбантова, 13 г., Спешъл Олимпикс Смолян; Костадин Данаилов, 18 г., Спешъл Олимпикс Чепеларе; Михаил Якимов, 26 г., Спешъл Олимпикс Банско).

Ски бягане (Славка Стоянова, 12 г., Спешъл Олимпикс Чепеларе; Калин Геориев, 15 г., Спешъл Олимпикс Смолян).

Бягане със снегоходки (Валя Черкезова, 33 г., Спешъл Олимпикс Банско; Виктор Христов, 35 г., Спешъл Олимпикс София).

"Искам да пожелая на всички участници успешно представяне в Австрия. Медалите, които са завоювани през годините вървят по една възходяща линия, което е много работа, но и много задължаващо", заяви доцент Николай Панайтов от НСА.

На Спешъл Олимпикс дотук България има спечелени общо 23 медала. В Нагано'2005 - 5; Айдахо'2009 - 6, а на последното в Пьонгчанг'2013 националната ни делегация е спечелила 12 отличия.

"Тези млади хора, които ще отидат в Австрия и така да се каже, че ще премерят сили с не мога да ги нарека противници, а по-скоро приятели от другите държави, съм сигурен, че отново ще се представят достойно", добави още Панайотов.

"На тези Световни игри, освен съревнованието те ще се чувстват в една среда, в която ще намерят нови приятели, ще осъществят контакти с хора от другите нации и държави. Искрено се надявам, че те ще се забавляват", пожела на състезателите ни доцент Панайотов.

Мариела Налбантова, която ще вземе участие в Австрия в дисциплината алпийски ски, сподели, че се занимава със спорт от две години и изпитва само положителни емоции докато е на пистата. "Когато карам ските се чувствам весела, а и се гордея с това, че ще представям България".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама