Шофьор с почти 3 промила алкохол пострада след челен сблъсък в тролейбусен стълб

15:15, 13 мар 17 25 479 Шрифт:
Автор:

Два случая на почерпени водачи зад волана са установени през изминалите дни, съобщава ОД на МВР - Русе. 

На 9 март около 22:10 ч. екип на пътна полиция е бил изпратен по сигнал за инцидент на кръстовишето Липник – Чипровци в Русе. Според първоначалната информация в при произшествието е имало пострадали хора. На място униформените са установили, че лек автомобил «Ауди 80», управляван от З.И. на 38 г. от Русе се е блъснал челно в метален стълб на тролейбусната пътна мрежа. Шофьорът, който е бил във видимо неадекватно състояние с кръв по главата, е стоял на шофьорската седалка. Той е бил откаран от екип на Спешна помощ в болницата, където след прегледа му е поставена диагноза - счупена долна челюст. Той е освободен за домашно лечение. Произшествието е документирано от пътните полицаи, които са определили причините като – движение с несъобразена скорост.

Предвид здравословното състояние на водача е издаден талон за медицинско изследване и с екип на Спешна помощ е откаран за преглед в УМБАЛ - Русе. След направен химичен анализ се е оказало, че в кръвната проба, дадена от него има наличие на етилов алкохол в количество над 1.2 на хиляда - установени са 2,94 промила. На водача е съставен акт и по случая е започнато бързо производство.

Вторият случай е също от 9 март, когато около 20:50 часа автонаряд при РУ - Две могили е спрял за проверка в с. Иваново, лек автомобил марка "Фолксваген", модел "Пасат" с русенска регистрация, управляван от К.С. на 42 г. При проверката на водача за наличие на алкохол, с техническо средство, е установен положителен резултат от над 1.2 промила - 1,61 на хиляда. На мъжа е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама