През изминалите дни полицаите са установили и задържали общо трима крадци

14:48, 13 мар 17 25 420 Шрифт:
Автор:

На 15 февруари в Първо РУ в Русе е било регистрирано заявление, че  същия ден около 14 часа в района на Парка на възрожденците в Русе, в близост до Пантеона, 15-годишен младеж от Русе е бил нападнат от непознато за него момче, което след като го е ударило в стомаха му е извършило грабеж на сумата от 50 лева. Според описаното от потърпевшия, нападателят бил на възраст около 14 години, с мургав цвят на кожата, висок около 160 см. По подадения в полицията сигнал е била регистрирана преписка  по описа на Първо РУ. Започнало е разследване по случая, в хода на което служителите на реда са установили като автор на нападението непълнолетен русенец на 14-годишна възраст, известен на полицейските служители. Работата по случая продължава. 

На 8 март около 20:50 часа в полицията е получен сигнал за извършен грабеж от жена на 68 години. По данни на пострадалата, същата вечер около 20:40 часа, докато се придвижвала от ул. Петко Д. Петков към ул. Асен Златаров в гр. Русе, била застигната от мъж, който издърпал дамската й чанта от ръцете, при което я е съборил на земята. После нападателят избягал в посока ул. Петко Каравелов. В чантата имало лични вещи и пари на обща стойност за около 100 лв. Сигналът е документиран и по случая е започнато досъдебно производство. Потърпевшата е дала описание на извършителя. По случая е започнато разследване от служители на Първо РУ.  При разследването, служителите на Първо РУ  са установили като извършител на деянието В.Д. на 36 г., известен на органите на реда. Спрямо него е била взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Работата по разследването продължава. 

32-годишен мъж е установен от служители на Второ РУ като извършител на престъпление в дома на 80-годишна русенка в началото на март. В полицията е било регистрирано заявление от 80-годишната жена, която е разказала как на 3 март около 14:00 часа чула, че се звъни на входната врата. Тя отворила и пред прага видяла да стои млад мъж на видима възраст около 28-30 години, който се представил за техник от русенска кабелна телевизия и казал, че бил повикан за авария на втория, третия и четвъртия етаж в блока. Младежът поискал чаша с вода, стопанката отишла до кухнята да му налее, а той останал сам в хола. Веднага след като си тръгнал жената забелязала, че от горния рафт на секцията в хола липсват златен пръстен и ръчен часовник. Сигналът е бил регистриран в районното управление и по него е започнала работа, в резултат на която полицаите са изяснили, че извършител на деянието е известният им Г.И. на 32 г. Преписката по случая е изпратена на РРП с мнение за образуване на досъдебно производство срещу мъжа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама