Община Пловдив укрепва полусъборения тютюнев склад на ул. "Одрин"8

14:38, 13 мар 17 / Култура 25 280 Шрифт:
Автор:

Община Пловдив започва аварийно укрепване на разрушения склад на улица "Одрин"8 след като вече има утвърден проект на общинският експертен съвет за устройство на територията .  Предстои да бъде избран изпълнител след обявяване на обществена поръчки. По този начин кметът Иван Тотев категорично опроверга слуховете от миналата седмица, че сградата ще бъде досъборена.  Укрепването, което ще извърши Общината е само на конструкцията и ще бъде временно. Идеята на администрацията така да бъдат предпазени от разрушаване и самосрутване останалите части от фасадата.

Кметът на града Иван Тотев обяви, че Националният институт за недвижимо културно наследство е съгласувал проекта с Община Пловдив. Самото заседание на комисията е било на 8 март.  "Сградата е заснета и описана детайлно, а необходимите за съгласувателните процедури данни са дигитализирани и се съхраняват в общинския архив", допълни още Тотев. 

След приключване на укрепителните дейности Община Пловдив ще предяви иск към собствениците на обекта за възстановяване на сумата. "Имаме гаранция за публичните средства, които ще се разходват, тъй като имотът е обезпечен - по данъчна оценка стойността му е около 5 милиона лева“, каза Тотев. Той уточни, че върху тютюневият склад има и запор за неизплатени дължими данъци към общинската хазна, които са около 300 000 лева.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама