Иванов: Не са отстранени пречките за връчването на мандата за правителство

13:52, 13 мар 17 / Свят 25 180 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пречките за връчване на мандата още не са отстранени, заявиха от президентството на Македония по повод призивите от СДСМ да бъде даден мандат на партийния лидер Зоран Заев. Това инфомира БГНЕС.

„Президентът Иванов остава на позицията си, изразена в обръщението към гражданите на Република Македония от 1 мат 2017 година. Пречките за връчването на мандата за съставяне на правителство още не са отстранени“, заявиха от канцеларията на президентството.

В обръщението си президентът Иванов настоя Зоран Заев открито и ясно да отхвърли албанската платформа, която представлява заплаха за основните държавни интереси на Република Македония и нейните граждани. Според президента тази платформа поставя страната в положение на подчиненост или зависимост от друга държава, страната ще бъде ощетена, а нейната унитарност, суверенитет и независимост ще бъдат застрашени. „Докато съм президент на Република Македония, няма да дам мандат нито на едно лице, нито на партия, които в своята платформа залагат върху посегателството на суверенитета, териториалния интегритет и независимост на Република Македония. Това са основни ценности, с които никой няма право да търгува. И не смятам да отстъпвам от тях“, заяви в обръщението си държавният глава. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама