Пред съда в Плевен застава 28-годишен, ранил полицай

13:14, 13 мар 17 25 323 Шрифт:
Автор:

Районната прокуратура в Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишен мъж, причинил лека телесна повреда на полицай.Според обвинителния акт  на 25 ноември 2016 г. Кирил Н. ранил униформения при изпълнение на служебните му задължения . Инцидентът е станал на ул “Трети март“ пред дом № 14 в село Буковлък. 

Полицейските служители от Първо РУ-Плевен били изпратени в селото, заради сблъсък между членовете на две ромски фамилии. Пристигнали на посочения адрес, те установили, че обитателите на дом № 23 са нападнали живеещите в дом № 14, счупили стъклата на прозорците с камъни и вили и нанесли побой на Недка А. 

Независимо от полицейското присъствие, обвиняемият и двамата му братя се насочили към дом № 14, с цел продължаване на саморазправата. Полицейските служители отправили предупреждение и им разпоредили да оставят дървените колове. Обвиняемият и брат му не изпълнили разпореждането, продължили да отправят груби и цинични думи и закани. Докато полицаите се опитвали да възпрат Кирил Н., обвиняемият замахнал с метална тръба и ударил единия полицай по дясната ръка. 
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама