Нова схема за “кражба” на личните данни през електронните пощи е засечена в последните дни

11:59, 13 мар 17 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

“През последните три-четири дни киберпрестъпници разпращат спам-съобщения с предупреждение за завеждане на съдебно дело. Прикаченият файл съдържа вирус, който компрометира компютърната система и "краде" лични данни и пароли.” За това алармират от сектор “Киберпрестъпност” при ГДБОП, предаде БГНЕС.

Съветът на специалистите е – изобщо да не се отварят подобни злонамерени съобщения.

Заблуждаващите мейли, които много потребители са получили се отнасят до “Искане за възстановяване на задължения по договора № 23889”. Ако получите съобщение с подобен Subject – не го отваряйте!

Ето и примерно съдържание на фалшивото съобщение: “Уведомяваме ви, че на 16/12/2016 с договор № 23889 от Вашата фирма бяха заявени услуги на стойност 2879,00 лв. Съгласно условията на договора, в съответствие с параграф 3.0, в рамките на 5 работни дни от датата на предоставяне на услугите, трябва да бъде направено плащане в пълен размер. В съответствие с точка 3.2 от настоящия договор следва санкция в размер на 3,5% от стойността на предоставените услугите, за всеки просрочен ден. Към днешна дата, плащане от вас не е постъпило. Въз основа на изложеното по-горе, ние ви призоваваме до 15.03.2017, да изплатите изцяло задължението си в пълен обем. В случай на пълен или частичен отказ от удовлетворяване на нашит законови претенции, ще бъдем принудени да депозираме искова молба до компетентния съд.”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама