40 задържани и 7 арестувани след размириците в Грузия

09:10, 13 мар 17 / Свят 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заради съботните вълнения в грузинския черноморски град Батуми министърът на вътрешните работи Георги Мгебришвили заяви, че съдът е постановил административен арест на 7 от задържаните 40 лица. Това информира РИА-Новости, цитира БГНЕС.

Размириците в града започнаха, след като бе глобен шофьор от полицай за нарушаване на правилата за движение. Очевидци твърдят, че полицаи дори нагрубил нарушителя. Шофьорът бе подкрепен от местни хора, които се сбили с полицаите, дошли на помощ на колегата им. Скоро след това започна протестна акция с искане за оставката на началника на местната патрулна полиция.

Подпалени бяха коли по булевард Чавчавадзе, където се намира главното управление на МВР за провинция Аджария, чийто главен град е Батуми. Спецчастите трябваше да използват сълзотворен газ, за да разгонят тълпата. Съобщаваше се също, че в центъра на града се чували изстрели и взривове. Полицаите защитавали сградата с гумени куршуми и сълзотворен газ. Впоследствие силите на реда започнали да издирват участниците в протеста и задържани 40 души.

Грузинският премиер Георгий Квирикашвили обвини "деструктивните политически сили" за предизвикването на безредици в града, без да посочи конкретни имена.

В момента положението в града е спокойно. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама