И Марин Льо Пен е срещу турски митинги във Франция

05:32, 13 мар 17 / Свят 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерката на френската партия "Национален фронт" и кандидат за президент на Франция Марин Льо Пен се обяви срещу речи на турски политици на територията на страната, предаде АФП. Това Съобщи БГНЕС.

Това написа тя в неделя в „Туитър”. „Защо сме длъжни да търпим на земята си това, от което се отказват други демократични страни? Не на турската предизборна кампания във Франция”, заяви Льо Пен.

По-рано кандидатът за президент Еманюел Макрон поиска страните членки на ЕС да се придържат към единна позиция по отношение на забраната за изяви на турски политици на своя територия. Той предпочете ЕС да реши навсякъде да забрани подобен тип изяви.

В неделя стана известно, че френските власти са разрешили митинг с участието на турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу. Срещата в Мец събра около хиляда души. Фактът, че властите във Франция са разрешили това, предизвика буря от критики от страна на дясната опозиция. Едно от мненията, на което обръща внимание ТАСС, е, че по този начин президентът Франсоа Оланд е нарушил принципа на европейската солидарност. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама