Григор стартира с убедителна победа в Индиън Уелс

00:12, 13 мар 17 / Спорт 25 221 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров стартира с категорична победа участието си на сингъл в Мастърс турнира в Индиън Уелс, съобщи БГНЕС. В мач от втория кръг най-добрият ни тенисист се наложи с 6-4, 6-0 над 34-годишния руснак Михаил Южни, като това бе и първи сблъсък между двамата.

Двубоят започна отлично за българина, който набързо поведе с 2-0. Първата ни ракета можеше да затвърди аванса си, след като поведе с 40-15 в третия гейм, но допусна няколко непредизвикани грешки, което позволи на Южни да върне пробива, а впоследствие да изравни за 2-2. В следващите геймове двамата продължиха надлъгването помежду си, но в крайна сметка Григор нанесе решаващ удар в самия край на сета. При 5-4 и сервис Южни, Димитров получи два сетбола при 15-40 и още при първия си опит затвори частта в своя полза.

Получил допълнителна увереност от спечеления сет 12-ят в схемата българин отново тръгна солидно във втория сет. Димитров взе убедително сервис гейма си, а след това успя да пречупи руснака в гейм продължил повече от 10 минути, за да поведе с 2-0. Оттук насетне първата ни ракета тотално овладя инициативата и безпроблемно затвори мача след 6-0 и точно час и 10 минути игра.

В трети кръг Григор ще срещне победителя от сблъсъка между Джак Сок и Хенри Лааксонен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама