Есенни джаз вечери завладяват Велико Търново

18:00, 19 авг 18 25 1244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Есенни джаз вечери ще завладеят Велико Търново през септември. Новото музикално събитие в културния календар е по инициатива на кмета на Старата столица Даниел Панов и е организирано от Общината. Три концерта ще зарадват публиката на 14, 15 и 16 септември – те ще бъдат на сцената на Летния театър, а входът за всяка от вечерите ще бъде свободен.

„Есенни джаз вечери“ започват в 20,00 ч. на 14 септември с изпълненията на популярната българска певица Камелия Тодорова и Биг Бенд – Велико Търново /Общински духов оркестър/, с диригент маестро Владимир Бошнаков. На сцената на Летния театър Камелия Тодорова ще  изпълни любими джаз стандарти, блус и поп хитове, както и някои от своите най-популярни и обичани песни, с които остави трайна следа в българската музика. Тя ще представи и новата си авторска творба "Красив спомен", написана за нея от дъщеря ѝ Рейчъл Роу.

В 11,00 ч. в събота /15 септември/, по случай първия учебен ден, започват откритите музикални уроци „Джаз за деца“ с Венцислав Благоев и „Джазтет“. Освен тромпетиста Венци Благоев, на сцената и около нея ще бъдат Невена Григорова /барабани и вокал/, Димитър Благоев /китара/, Станислав Арабаджиев /пиано/ и Димитър Карамфилов /контрабас/. Солистка ще бъде най-изтънчената българска джаз певица - Марина Господинова, позната като преподавател в Музикалната академия - Пловдив и лице на уникалния поетично-джазов проект JAP/“Джап.Бг“/.

Проектът представя джаза като достъпна и забавна музика, давайки възможност на малки и големи да импровизират заедно с изпълнителите на сцената, да се запознаят с различните стилове и музикални инструменти. Репертоарът включва популярни български и чуждестранни детски песни в джазов аранжимент, както и класически пиеси, в които участват и децата.

В 20,00 ч. на 15 септември започва втората концертна вечер, а на сцената ще излязат изпълнителите от „Овърграунд Брас Бенд“ – Стара Загора. Седем-членната формация с бенд-лидер Даниел Лазаров /бас-китара/ съчетава умело стиловете фънк, соул, поп, рок и джаз. Съставът включва още музикантите Иван Лазаров /вокал/, Стефан Ников /тромпет/, Мирослав Христов /тенор-саксофон/, Нейко Буюклиев /тромбон/, Борислав Милков /клавишни/, Виктор Христов /барабани/.

Финалът на „Есенни джаз вечери във Велико Търново“ ще бъде концертът на „Михаил Йосифов секстет“. Концертът в неделната вечер /16 септември/ отново е с начален час 20,00 ч. „Михаил Йосифов секстет“ е съвременна джаз формация, създадена в края на 2009 година от тромпетиста, композитор и аранжор Михаил Йосифов. В състава влизат още музикантите Атанас Хаджиев /тенор сакс/, Велислав Стоянов /тромбон/, Васил Спасов /пиано/, Борис Таслев /бас/ и Атанас Попов /барабани/. С талант, постоянство, знания, хумор и с много любов към музиката те оформят днешния образ на джаза в България. Концертът във Велико Търново ще бъде със специалното участие на младата и много талантлива певица Велека Цанкова. Програмата на „Михаил Йосифов секстет“ в есенната вечер ще включва авторски композиции, част от авторския албум "Счупени прозорци", джаз стандарти, както и няколко красиви композиции от големия български
композитор Йосиф Цанков.

Новото музикално събитие продължава традицията всяко лято Старата столица да се превръща в притегателен център на почитатели на джаз музиката от цяла България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама