Студенти от престижни британски университети избраха Велико Търново за учебния си стаж

20:10, 13 авг 18 25 1106 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петнадесет студенти от няколко държави, следващи психология в престижни британски университети, избраха Велико Търново за провеждане на своя учебен стаж. Практиката на младите хора ще продължи месец и ще премине в социалните услуги за деца и младежи, разкрити на територията на общината. Студентите ще посетят центрове за настаняване от семеен тип, ще се срещнат с малчуганите и младите хора, ще обменят опит с експертите и социалистите, както и с работещите по места екипи.

Инициативата е на българската студентка в Лондонския университет Мирела Великова и се провежда за втора поредна година с подкрепата на Община Велико Търново.

Групата вече пристигна в старопрестолния град, а по-рано днес студентите и Мирела Великова бяха посрещнати от заместник-кмета по хуманитарни дейности Ганчо Карабаджаков и от директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова. В работната среща участваха социални експерти и работещи в сферата специалисти.

Заместник-кметът Ганчо Карабаджаков разказа на гостите за славната история на Велико Търново и утвърждаването му в съвремието като един от проспериращите български градове, като средище на образованието и духовността, фестивален град и център на културния туризъм в Югоизточна Европа.

Росица Димитрова представи пред младите хора видовете социални услуги на територията на Старата столица и общината, с последователната политика на местната власт в тази сфера. Тя посочи, че студентите ще се запознаят от първа ръка с работата на центровете от семеен тип за настаняване на деца и младежи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама