21 язовира се нуждаят от ремонт във Великотърновска област

15:45, 01 авг 18 25 754 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във Великотърновска област 21 язовира се нуждаят от ремонт, за осем от тях ремонтните дейности трябва да започнат спешно. Това е било посочено по време на работна среща между председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор /ДАМТН/ Петър Горновски и представители на общините, организирана от областния управител проф. Любомира Попова, съобщиха от пресцентъра на областната управа, цитирани от БТА.

Целта на срещата е била да запознае собствениците на язовири с новите им задължения след приетите промени в Закона за водите. Коментирана е процедурата, която дава възможност на общините, които стопанисват водоеми, да ги прехвърлят безвъзмездно на държавата. Тази възможност може да бъде реализирана в тримесечен срок при наличие на взето решение от съответния общински съвет, като бъде направено мотивирано предложение до Министерството на икономиката, са уточнили представителите на държавната институция.

Друга тема на разговорите е била предстоящата категоризация на язовирите и водоемите по степен на потенциална опасност, която ще има значение при определяне на изискванията за експлоатация на съоръженията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама