Разкриха две "ало" измами при съвместни действия на МВР в Русе, Пловдив и Габрово

14:45, 01 авг 18 25 2044 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При полицейски операции на Главната дирекция „Национална полиция“ и областните дирекции на МВР в Русе, Пловдив и Габрово са разкрити извършителите на две телефонни измами. 

В хода на акциите, във Ветово, обл. Русе, са установени двама мъже – на 26 и 29 години. По-възрастният е с криминални регистрации в полицията и осъждан за измами. 

При проведените процесуално-следствени действия станало ясно, че 26-годишният е съпричастен към телефонна измама, извършена на 23 юли в Асеновград, за сумата от 735 лева. По случая било образувано досъдебно производство, а на мъжа - наложена постоянна мярка „задържане под стража“.  

В хода на допълнително проведените оперативно-издирвателни действия било установено, че двамата са съпричастни към телефонна измама за 25 000 лв., извършена на 16 юли в Дряново. По случая било образувано досъдебно производство в РУ-Дряново. 

От домовете на двамата са иззети веществени доказателства, имащи отношение към извършваната от тях престъпна дейност. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама