Пиеса на Пиер Шено репетират артистите от търновския театър

15:00, 22 юли 18 / Култура 25 552 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пиеса на популярния френски драматург Пиер Шено репетират усилено артистите от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Постановката е с работно заглавие „Да си богат не е лесно”. В нея участват актьорите от драматичния състав Иван Митев, Милен Иванов, Стефка Златкова, Силвия Шекилова, Стефка Петрова, Стоян Борисов и Алфидин Раифов. С тях работи известният театрален режисьор Юри Статков. Премиерата на спектакъла ще бъде в началото на новия творчески сезон.

Пиесата е писана през 70-те години на миналия век, преведена на около 20 езика и отваря пътя за шеметна международна кариера на Пиер Шено. Прекрасен диалог, невероятни комични ситуации, блестящ хумор, роли, за които всеки артист мечтае - това са част от достойнствата на пиесата, които са й донесли награда за драматургия на Франция.

Мюзикълът „Вражалец” е другото премиерно заглавие, което  подготвя екипът на великотърновския театър. Репетициите на спектакъла по пиесата на Ст. Л. Костов и музика на Дечо Таралежков ще започнат през септември, съобщи директорът на МДТ Васил Вълчев. За режисьор е поканен Димитър Шарков, диригент-постановчик ще бъде Игор Богданов, а над сценографията ще работи Лидия Къркеланова. В мюзикъла ще участват актьори, солисти, оркестър, хор и балет на театъра.
Ново историческо заглавие ще има в афиша на храма на Мелпомена в старата столица. „Йоан, синът на Асен” е името на спектакъла, а автор на сценария е актьорът Иван Митев. Той е съставител и на текста за постановката „Величието Асеневци”, която продължава да се радва на голям успех сред публиката в цялата страна.
За трета поредна година през летните месеци търновския театър няма да почива, а ще играе активно. Нашата цел е да изкараме публиката от театралните салони и да покажем нашето изкуство на открити сцени, сподели театралният шеф.

До края на юли на МДТ предстоят представления на открито на „Няма да платим” и „Пипи Дългото чорапче” във Велинград и Стара Загора. След това театърът тръгва на турне с оперетата „Баядерка” на Калман. С този спектакъл ще гостува на ловешката средновековна крепост „Хисаря”, както и в летните театри на Карлово, Хисаря и Габрово. Трупата ще представи сред естествения декор на крепостта „Царевец” във Велико Търново мюзикъла "Криворазбраната цивилизация" по текст на Добри Войников и музика на Дечо Таралежков. С едно от най-обичаните си заглавия търновският театър ще участва за втори път в Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете”. Представлението е на 27 юли от 21 часа, а билети се продават на касата на МДТ и в мрежата на http://www.eventim.bg.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама