Цял футболен отбор сяда на студентските банки във Велико Търново

15:30, 12 юли 18 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Целият футболен отбор на "Верея" Стара Загора, заедно с мениджъри и треньори, е записан в първи курс на специалността "Педагогика на обучението по физическо възпитание" във Великотърновският университет, обяви зам.-ректорът проф.Стоян Буров. В университета отчитат небивал интерес от желаещи да учат за учители по физическо. В първи курс са записани 150 студенти. Сред тях е и волейболният национал Преслав Маринов, издадоха от висшето училище.

Около 80% е изпълнението на плана по държавна поръчка в старопрестолния вуз след първо класиране. Записани са 1414 първокурсници в различните направления, още около 100 кандидати, които не са приети по първо желание, са подали документи за участие във второ класиране. То ще бъде обявено на 16 юли, записването е на 17,18 и 19 юли, а останалите незаети места ще бъдат попълвани от 23 юли.

Вече са запълнени местата по държавна поръчка в специалността Право, почти е изпълнен приема във филологическите специалности, Психология, Журналистика, отчете проф. Буров.

"Има изключителен интерес към специалностите с английски език. Възвръща се интереса към Българска филология. Отдавам го на факта, че сега се говори за увеличение на учителските заплати, пък и хората се умориха от нови специалности и залагат на класиката", обясни зам.- ректорът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама