Микроязовир заля главния път София-Варна край лясковското село Джулюница

13:15, 09 юли 18 25 1138 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Микроязовир край лясковското село Джулюница преля в следствие на поройните валежи от последните дни, заля главния път София-Варна и заплашва да наводни жп линията към Варна в района на гара Джулюница. На мястото са екипи на общината, пожарната, полицията, пътното управление във Велико Търново.

"Няма скъсана язовирна стена. След пороите, които продължават в района, малкият водоем с площ 20 дка е прелял през преливника, а дерето в което се оттича не може да поеме количеството вода и се излива в най-ниското място - към жп гарата. Няма засегнати къщи и хора. Не видях и закъсали коли по главния път, там водата вече се е оттекла", каза пред ''24 часа'' кметът на Джулюница Мариян Точев.

По-рано от Пътната полиция казаха, че на шосето има около 50 см вода и препоръчаха да се използва обходен маршрут. Наводнена е база с траверси на държавния резерв в района на жп гарата на селото.

Общински багер пък ще бъде изпратен да прокопае канал за отводняване на района около хлебозавода в търновското с.Ресен. Проблем с наводнени пътни участъци е имало и в кв."Чолаковци", където дъждоприемните шахти не са успели да поемат количествата валеж. Река Янтра засега е далеч от критичните си нива от 6,50 метра под моста в търновския квартал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама