Пешеходен тур и изложба за 141-годишнината от освобождението на Велико Търново

17:00, 06 юли 18 25 603 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По повод 141 години от освобождението на Велико Търново от турско робство на 7 юли 2018 г., събота, Регионалният исторически музей кани жителите и гостите на града на безплатна пешеходна обиколка с беседа по маршрут: музей "Възраждане и Учредително събрание", музей "Затвор", ул. "Гурко", места, свързани с освобождението на Велико Търново, паметник на генерал Гурко в парк "Марно поле".

Обиколката ще започне в 14,00 ч. от музей "Възраждане и Учредително събрание". На 7 юли 2018 г. отворени за безплатни посещения ще са музей "Възраждане и Учредително събрание", музей "Затвор".

По повод годишнината от 6 до 31 юли 2018 г. в музей "Възраждане и Учредително събрание" ще бъде експонирана изложба „България и Румъния пред прага на Новото време. Забравени снимки и гравюри от Руско-турската война".

Мобилната експозиция е подготвена и финансирана от РИМ-Велико Търново, като част от съпътстващата докторантска програма „Еразъм” на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и Букурещкия университет. В нея са представя гравюри публикувани от френското издание „L’Univers illustre” по време на войната и копия на снимки, направени от военните фотографи и кореспонденти Александър Иванов и Франц Душек, предоставени от Иво Хаджимишев и съхранявани във фонда на музея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама