Свищов се сдоби с асфалтирани улици и нов фонтан (СНИМКИ)

15:35, 22 юни 18 25 617 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На изцяло асфалтирани улици и нов фонтан ще се радват жителите на град Свищов.

Изцяло асфалтирана е ул. „Георги Бенковски“ в Свищов, на която бе подменен частично водопровода. Довършителни работи остават и по ул. „Преспа“, която свързва „Георги Бенковски“ с главната улица „Петър Ангелов“. Тя също ще бъде изцяло асфалтирана, а с приключване на ремонтните дейности, двете компрометирани улици ще са с изцяло променен облик.

Гражданите в жилищния комплекс, намиращ се в непосредствена близост и живущите в околните къщи ще могат безпроблемно да се придвижват до своите домове и да се радват на новата и гладка пътна настилка, водеща до много от гаражите в комплекса.

Вече се започна реконструкцията на тротоара в горната част на ул. „Григор Стоянов“, от към Болницата, който ще бъде изцяло реновиран до кръстовището на пл. „Свобода“.

Основен ремонт предстои и на ул.“Никола Петков“, на която ще бъде подменен целият водопровод и ще бъда положена нова асфалтова настилка.

По инициатива на кмета на Свищов Генчо Генчев, започна ремонт на малкия фонтан в градската градина. Градоначалникът сподели, че усилията, които общинското ръководство полага градът да става все по-чист и все по-приветлив няма да спрат.

„Независимо, че съм критикуван за градинките, цветята и поддръжката – ние няма да спрем до правим нашия град красив, чист, уютен и приятен за разходка. Аз съм щастлив, защото откакто се добавиха допълнително съоръжения за отдих на градския площад и се реновира фонтанът, вечер е пълно с много млади хора и семейства с деца, които намират прохлада и се чувстват добре там. Това е нещо, което ни радва и ни кара да вярваме, че усилията ни не са напразни.“ – каза кметът Генчев.

Той допълни, че фонтанът, който се намира пред беседката в градската градина на Свищов, ще бъде модернизиран и с изцяло променена визия. Новият фонтан ще бъде пеещ и това ще бъде изключително атрактивно. Ще бъде настроен в определени часове да изпълнява различни мелодии, а музиката ще се движи според водата.  

Ремонтните дейности по план трябва да приключат за празника на града – 27 юни, за да могат жители и гости на Свищов, и най-вече децата, да се радват на новото водно съоръжение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама