16 души с увреждания започват работа по проект на Община Свищов

14:10, 22 юни 18 25 517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

16 души с увреждания ще бъдат назначени на 4-часов работен ден към общински структури и кметства в Община Свищов по проект "Правото на труд – право за достоен живот". Това стана ясно на работна информационна среща по проекта, в която участваха 16 лица с увреждания, екипът за управление и работещите в разкрития Социалноконсултативен център. Гости на срещата бяха кметът на Свищов Генчо Генчев и ресорният заместник-кмет Анелия Димитрова, съобщиха от местната администрация.

Ръководителят на проекта Ася Михайлова съобщи, че е предвидено 15 лица с увреждания да бъдат назначени на трудов договор от 01 юли до 31 декември 2018 г.. В резултат на проведените мотивационни тренинги и индивидуално социалнопсихологическо консултиране в СКЦ, желаещите лица са 16. След проведен разговор с Управляващия орган, Общината има одобрение за назначаване на всички желаещи.

324 166 лв. е безвъзмездната финнасова помощ, която общината получи по процедура „Активно включване” на ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Целта му е да се разширят възможностите за подобряване качеството на живот на хора с увреждания и техните семейства, като се осигурят условия за включване в заетост, достъп до услуги и повишаване информираността и пригодността им към местната пазарна среда.

Проектът надгражда и доразвива мрежата от социални услуги в община Свищов, с разкриването на нови услуги, които са интегрирани и взаимно обвързани. В Социално-консултативен център от 01 септември социални работници и психолог ще предоставят социално-психологическо консултиране на 48 лица с увреждания и техните семейства. Назначени са 20 социални асистенти, които осигуряват почасово обслужване на 54 жителите на Свищов със специални потребности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама