Взимат мерки срещу автомобилни гонки по бул. „България“ във Велико Търново

10:40, 15 юни 18 25 826 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Велико Търново и Районното управление на полицията в Старата столица предприемат мерки срещу автомобилни гонки по бул. „България“. Повод са постъпили сигнали от жители на Старата столица, станали свидетели на шофиране с висока скорост или по демонстративен начин в района на булеварда от кръстовището с ул. „Беляковско шосе“ и ул. „Полтава“ до западния пътен възел. Необходимостта от засилен контрол бе обсъдена по време на заседание на транспортната комисия в общината, провело се под ръководството на заместник-кмета проф. Георги Камарашев.

Като възможно решение бе предложено монтиране на записващи камери с най-съвременна оптика, позволяващи детайлно разчитане на регистрационните номера на автомобилите и нощно време. Обсъдено бе и поставянето на снимачно устройство, което ще записва скоростта на движение. Изненадващи полицейски акции в района също ще бъдат част от мерките срещу демонстративното шофиране.

„Апелираме към всеки, станал свидетел на подобни нарушения, веднага да се обади на тел. 112 и да съобщи и регистрационните номера на автомобилите“, коментира проф. Георги Камарашев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама