София Филм Фест завладява Велико Търново

15:30, 12 юни 18 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За първи път екипът на София Филм Фест и Общината предлагат на киноманите във Велико Търново лятно кино на открито! „София Филм Фест във Велико Търново“ се реализира и с подкрепата на Националния Филмов Център и веригата киносалони Europa Cinemas.

Филмовият фестивал стартира на 11 юни и в рамките на ПЕТ дни ще представи в старопрестолния град  - парк „Марно поле“ едни от най-важните, силни и трогателни филми на 2017 година – сред тях са носители на Златна Палма и Златна Мечка, както и на множество престижни международни награди!

Цената на билета за кино е 4 лева, а ако си вземете билети за повече от 2 филма – цената става 3 лева! 

Днес  ще бъде представен филмът "За тялото и душата" на унгарската режисьорка Илдико Енеди, получила престижната награда "Златна мечка" на фестивала в Берлин през 2017 година.

На 13 юни ще бъде прожектирана съвместната германо-френска продукция "Без милост" на режисьора Фатих Акин. Филмът е удостоен с престижната награда на Холивудската международна преса "Златен Глобус" за чуждоезичен филм.

Прожекцията на един от най-важните филми за 2017 година "Нелюбов" ще се състои в четвъртък, 14 юни, посочват организаторите. "Loveless", е съвместна продукция на Русия-Франция-Белгия-Германия, а режисьор Андрей Звягинцев. 

Филмовият маратон ще бъде закрит в петък, 15 юни с "Квадратът", носител на "Златна палма" за 2017 година. Режисьор е Рубен Йостлунд, а продукцията е шведско-германска. 
"София Филм Фест във Велико Търново" е част от мащабния кинопроект, който екипът на Арт Фест разработва и реализира от 2009 година, посочват организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама