Стартира Трабант фест в Трявна

10:30, 25 май 18 / Любопитно 25 1486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За петнадесета поредна година в България се очаква да се проведе един от най-мащабните трабант фестове на 26 май в Трявна.

Организатор на мероприятието е Национален Клуб Трабант. Началото на Събора е в 10.00 ч., с регистрация и подреждане на централния площад в града, пред паметника на Петко Славейков. Официалното откриване на мероприятието ще започне в 11.30 ч. от кмета на Трявна - Дончо Захариев, след което жури ще оценява автомобилите. 

За втора година се очаква Трявна да бъде домакин на събитието и да събере собственици, съмишленици и привърженици на немската марка от цялата страна. За събора се очаква участието на над 70 автомобила от различни краища на България - София, Монтана, Ботевград, Плевен, Велико Търново, Исперих, Лозница, Търговище, Силистра, Русе, Добрич, Варна, Стара Загора, Чирпан, Пловдив, Благоевград и други, както и представители на Румънския трабант клуб.

Автопаркът от соцвозила се очаква да бъде разнообразен - от началото до края на производство на тази марка. Очаква се да присъства един от най-старите автомобили Трабант 600, произведен 1963 г. , собственост на Кольо Тончев от Добрич.

Освен него ще може да се види един от рядко срещаните и впечатляващ със своя удивителен вид и дизайн - Трабант 600 комби, собственост на Илиян Кунчев от Плевен. Сред заявилите участие са две лимузини, полицейския трабант на Вълчо Стаменовски от Ботевград, оборудван с необходимите му принадлежности, както и Трабант 4Х4 , собственост на Спас Данев от София.

Друг, който се очаква да присъства, е депутатът - Милен Михов със своя трабант. Освен тях ще бъдат изложени и показани напълно реставрирани и в оригинален вид автомобили, впечатляващи с възраст и автентичност, с атрактивен дизайн, с различни технически характеристики, тунинговани, кабрио модели. Също така се очаква и присъствието на няколко автомобила с марка Вартбург, като един от тях ще е най-старият - Вартбург 311, производство от 1965 г., собственост на Петър Георгиев от Добрич.

Съборът се провежда под егидата на кмета на Трявна, който след приключването на парада ще връчи специалната награда „Купата на кмета“, както и отличия, грамоти и награди на победителите в няколко категории.

В програмата е включено шествие по улиците на Трявна и Плачковци, както и поднасяне на венец пред паметника на Петко Славейков, което ще започне в 14.30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама