Инициатива помага на децата да преодолеят страха от лекари

17:00, 22 май 18 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Студенти по медицина от Варна и Стара Загора организираха „Болница за плюшени мечета" във Велико Търново. Инициативата е част от международен проект, целящ да помогне на децата да преодолеят страха от лекарите. 

По време на кампанията в старата столица малчуганите се запознаха отблизо с лекарската професия, като лекуваха играчките си с помощта на различни специалисти и влязоха в ролята на техни медицински асистенти, съобщи БНТ .

В болницата за плюшени мечета всяко дете води своята играчка първо на консултация при личен лекар, споделя симптомите му, а след това го преглежда специалист. 

"Искат да обиколят всеки един от кабинетите, да научат повече, разпитват ни различни неща, свързани с медицината и вярваме, че тази кампания ще промени тяхното виждане и отношението им към лекарите", споделя Габриела Панайотова - председател АСМБ град Варна.

Освен да помогне на децата да преодолеят страховете си, инициативата цели и да помогне на бъдещите лекари да се запознаят отблизо с детските страхове и вълнения. Студентите обясниха на децата в какво се състои работата на лекаря, а също и им говориха за личната хигиена на всеки човек и ползите от здравословното хранене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама